7 Ocak 2015 Çarşamba


Hep başkalarına, başka şeylere, başka başka  zamanlara özeniyoruz öyle değil mi? Ne kadar güzel, ne kadar özgür, tarz sahibi, modern olduklarını düşünüyor; göz ucuyla süzdüğümüz hatunlar için , "Biz böyle olamayız" diyoruz kendi kendimize. Zaten biz kadınların her şeye bahanesi çoktur öyle değil mi? 
Doğru ya, içimizdeki potansiyelin farkında olmamıza rağmen  hep bir onay bekleriz başkalarından. Kabin bekleme sırasında karşılaşıp hiç tanımadığımız birinden "çok yakıştı" kelimesini duymak bile o ürüne sahip olmamıza neden olur. Hiç düşünmeden aldığımız onlarca parçanın arasında giyilmeyi bekler durur sonra. Kendimizi, vücut tipimizi, ne istediğimizi ve bize neyin yakışacağını bilmeden, herkesin üzerinde görmeye alışık olduğumuz giysiler seçerek, stil ve tarz sahibi olduğumuzu düşünmek ne büyük yanılgı!

Yurt dışında düzenlenen defilelere  baktığımızda, kadınların hep özgür ve daima tarz sahibi olduğunu görüyor ve imreniyoruz. Aynı stili kendimize uygulamak istediğimizde  tabi ki yakıştıramıyoruz. Oysa onların hepsi özgürce seçim yapan ve müthiş kendine güvenen kadınlar. Uyumsuz denilebilecek ya da birbiri ile  alakası olmayan  parçalardan sayısız kombinler oluşturabilen , ama en çok da tarz sahibi kadınlar. Eski ile yeniyi, özen dikilmiş tasarımı  herhangi bir parçayla bir araya getirdiklerinde hiç zorlanmadan giyinip çıkabilecek kadar hazır ve hep konuşulan, bakılan kadınlar onlar. Kendilerini her gün yenileyen cesur, ne giymek istediğini bilen "özgüven" sahibi kadınlardan bahsediyoruz. Eğer siz de "O kadın" lardan olmak istiyorsanız alışveriş ve stil önerilerimizi takip etmeye devam edin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder